Qui som

El Cor d’Homes neix el setembre del 2004 a la comarca d’Osona i sorgeix de la voluntat de la Buia Reixach de treballar en el registre de la veu masculina, agafant-ne la direcció. Fan la seva presentació els dies 8 i  9 de gener del 2005, amb dos concerts, un al Museu Industrial del Ter, a Manlleu, i l’altre al santuari de Rocaprevera, a Torelló, acompanyats al piano per en Josep Surinyach. El grup el formen una trentena de cantaires, majoritàriament  provinents de la Coral Cervià de Torelló
i de la Coral  Serpencanta de Manlleu, formacions que també dirigeix la Buia.  El repertori d’aquests primers concerts del cor són cançons d’autor i peces d’arreu del món.

L’11 de juny del 2005, fan un concert a Sant Pere de Casserres amb la participació del quartet vocal The Minstrels, que canten negro-espiritual.   El Cor d’Homes , acompa-nyats al piano per en Josep Surinyach, ofereixen un repertori variat on hi ha música tradicional i també algun negro-espiritual.

Durant les festes de Rocaprevera a Torelló, els Pabordes  contracten el Cor d’Homes que canten al santuari. És el 21 de setembre del 2005, i en Josep  Surinyach també hi  partici-pa al piano.

El 25 de juny del 2006 es fa un concert a Taradell, al Centre Costa i  Font, convidats per la Coral Arpa. En aquesta ocasió l’acompanyament al piano és a càrrec d’en Jordi Domènech.

En Jordi Domènech vol interpretar “El Cant de la Sibil·la” acompanyat pel Cor d’Homes, i l’entitat l’Albergueria de Vic en fa possible l’actuació. Aquesta té lloc a Vic, a l’església de Sant Domènec, el 22 de desembre del 2006. A més d’en Jordi Domènech (contratenor) i del Cor d’Homes, hi participen en Josep Surinyach (orgue), en Marc Casas (percussió) i  la Buia Reixach (direcció).

El 19 d’abril del 2007 es fa una col·laboració amb el Grup Actiu de Torelló en la seva festa anual de lliurament de premis literaris al Cir-vianum, on també hi actua la Coral del  Casal de la Gent  Gran de Torelló. Al piano acompanya en Josep Mª Cols.

Pel maig del mateix any 2007, comença la producció “El Romanticisme”, de la que se’n fan 4 actuacions: a la Fundició Dúctil Benito de Manlleu (26-maig), a Navarcles  (2-juny), a l’església de la Pietat de Vic (29-juny) i al Teatre Kursaal de Manresa (a la tardor).  Es canta conjuntament amb el cor de noies Nàiades i amb l’Orfeó Manresà. La direcció va a càrrec d’en Lluís Arquijo i de la Buia Reixach. En Pau Valls i  en Martí Marsal a les trompes i l’Alba Boada i la Núria Serrat al piano.

En la celebració dels 20 anys de la Coral Regina de Man-lleu, el dia 20 de gener del 2008 fan una actuació con-junta a l’església de Santa Maria  on interpreten l’obra “Les dotze van sonant”, tot un recull de nadales del món, amb arranjament d’en Jordi Domènech. Hi participen a més de la Coral Regina i el Cor d’Homes, el cor Nàiades i el Cor d’alumnes de l’EMM.

El 27 de gener del 2008, el Cor d’Homes juntament amb les Nàiades fan un concert a l’es-glésia de Torelló

Per l’abril del 2008, es va a La Llagosta per participar en una trobada de corals en les Terceres Jornades de Música.  En Josep Suri-nyach fa l’acompanyament  al piano.

El 29 de  juny del 2008 té lloc un dels concerts que es  recorden més gratament.  És  a Sant Pere de Casserres, un marc com n’hi han pocs  a la comarca, i l’actuació del  Cor d’Homes  pot  comptar amb la participació del tenor Roger Padullés i de la soprano Dorothée Babst, que  ofereixen  a la primera part un repertori musical de primera línia. La Buia dirigeix, com sempre, i en Roger Padullés  acompanya al Cor d’Homes en alguna de les peces de Schubert.  L’actor Lluís Soler és el qui llegeix les lletres  de les cançons.

Dins de les festes de Nadal, el 2 de gener del 2009 i a l’església de Torelló, el Cor d’Homes estrena  el “Tríptic de Sant Josep”, unes nadales d’en Jordi Domènech amb lletra de Pilar Cabot.  A la primera part  ofereixen un repertori de Schubert, per rememorar  l’últim con-cert de Sant Pere de Casserres.  En Roger Padullés  també hi pren part i la Núria Serrat  fa l’acompanyament al piano.

El 12 de juliol del 2009 el Cor d’Homes, a Sant Pere de Torelló, posen punt final al curs amb Mendelssohn com a protagonista. Acompanyats de l’Albert Prat (contrabaix) i d’en José Mor Caballero (violoncel), músics de l’OBC,  interpreten “Vespres”, una peça del compositor Fèlix Mendelssohn nascut justament fa 200 anys. El Cor d’Homes inclou al repertori altres peces del mateix autor, de Wolfgang Amadeus Mozart i de Ludwig Spohr. En aquesta ocasió dirigeix en Pere Lluís Biosca, de Vilafranca del Penedès, que s’ha fet càrrec durant uns mesos de la direcció del Cor  degut a la recent baixa de maternitat de la directora, la Buia . A la primera part del concert actuen la Coral Arpa de Taradell amb un programa basat en peces anònimes del segle XVI i altres obres.

A primers d’octubre del 2009, el Cor d’Homes se suma al 4rt.Festival de Corals a Malgrat de Mar i s’enduen el segon premi. Hi participen el “Coro Municipal de Mendoza (Argentina)”, el Cor Aglepta , el Cor Nàiades, l”Associazione Musicale Cormen Campori (Itàlia)”, la “Camerata Musical Juventudes Musicales de Almuñecar (Granada)” i el Cor Jove Contrapunt de Malgrat de Mar.

I el 29 de desembre, a l’església de Manlleu, tor-nen a interpretar el Cant de la Sibil·la, amb Jordi Domènech (contratenor), el Grup vocal La Xantria, en Jonathan Carbó (orgue) i en Pere Lluís Biosca  (director).

El 20 de juny del 2010, amb la participació de la Coral Lloriana de Sant Vicenç de Torelló,  té lloc el concert de fi de curs a l’església de Folgueroles.

El 27 de juny,  participen en una trobada de corals a Santa Eulàlia de Ronçana, i el programa és molt semblant al de Folgueroles.

A Campllong (Gironès) el 24 d’agost del 2010 i dins el Cicle de Música del País, el Cor d’Homes torna a in-terpretar el Cant de la Sibil·la amb en Jordi Domènech i el Cor Xantria.

El 22 de desembre del 2010, s’estrena a Manlleu la Cantata “Arcàdia” amb música d’en Jordi Domènech i lletra d’en Miquel Desclot. Hi participen a més del Cor d’Homes, la Coral Regina, la Coral Canigó, el Cor Infantil de l’Escola de Música i el Cor Nàiades .

Les Nàiades , en  la celebració del seu de-sè aniversari comparteixen amb el CordHomes un concert al Cirvianum, el 28 d’abril del 2011.  Hi participa també l’Orfeó Manresà.  La intenció és tornar a gaudir de la producció “El romanticisme,  la passió del cor”, interpretada quatre anys abans.

Del 12 al 15 de maig del 2011, el Cor d’Homes viu una nova experiència. Viatja a Alemanya, al petit poble de Pfaffenberg, a la Selva Negra, en el marc d’un intercanvi amb un cor masculí d’allà.  Es fan 2 actuacions, una a Kandern i l’altra a Atzenbach. S’acorda una propera visita d’ells per la tardor.

El 29 de maig del 2011, a Riells del Fai,  el CordHomes fa una actuació dins el cicle “Música i Patrimoni “a la Font de la Pineda.  Hi canten també el Cor Jove de l’Escola de Música Vall del Tenes i els Grups Corals Infantils de l’Escola de Música de Manlleu.

El 2 de juliol del 2011, el CordHomes tanca el curs fent un concert a Ro-caprevera, amb un programa sem-blant al de Riells del Fai. Hi par-ticipen els mateixos Grups Corals Infantils de l’Escola de Música de Manlleu.

A l’octubre del 2011, els cor d’Alemanya torna la visita.  Se’ls hi fa la recepció al Museu Industrial del Ter, i després hi ha un sopar col·lectiu als jardins de Can Puget, amb intervencions dels castellers i dels diables. L’endemà es fa una visita a Montserrat i a les bodegues Abadal d’Avinyó.

El 27 de desembre del 2011, cantada de Nadales a l’aire lliure a Manlleu.
El 5 de febrer del 2012, concert al Santuari de la Gleva, amb la parti-cipació de la Coral Lloriana Jove. La Buia Reixach deixa la direcció del CordHomes.

El dia 8 de març del 2012 el CordHomes participa a la cloenda del Congrés de Cures Pal·liatives de l’Hospital de la Santa Creu de Vic, al teatre Atlàntida,  juntament amb les Nàiades i sota la direcció, encara, de la Buia Reixach.

El CordHomes viu un canvi molt important: havent deixat el cor la seva directora i ànima del grup, la Buia Reixach, s’ha hagut de buscar un nou director.  És a primers de febrer del 2012 que comença l’Alfred Cañamero, nascut a Barcelona, i un dels direc-tors actuals més reconeguts, no només a Catalunya. Inicia els assajos amb un repertori de Mendelssohn, d’Orlando di Lasso i de Johan Duijck.

El 7 de juliol de 2012 fem el primer concert amb el nou director al Santuari de Rocaprevera de Torelló conjuntament amb el cor convidat Antistiana Màskili.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s